ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ& ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ METROPOLIS

Posted on 11 Μαΐου, 2012

0


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

————————————————————————————————

Αρ. Πρωτ.: 41/2012                                                     Αθήνα          10.05.2012

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ& ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ METROPOLIS

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους και απολυμένουςτων καταστημάτων Metropolisπου διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων και την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης.

Μέσα σε τρία χρόνια, από τότε που ο Ανδρέας Γ. Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών) απέκτησε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, έβαλε λουκέτο σε δέκα από τα δώδεκα καταστήματα της επιχείρησης.Περιόρισε το προσωπικό της, από 220 εργαζόμενους που τη στελέχωναν σε λιγότερους από 100, πραγματοποιώντας περίπου 120 απολύσεις. Επέβαλε μόνιμη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών που, πλέον, αγγίζει τους δύο μήνες.Καθυστερεί συστηματικά την καταβολή  των δόσεων των αποζημιώσεων  στους απολυμένους, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει κάποιους να λάβουν τη μισή αποζημίωση από αυτή που δικαιούνται υπογράφοντας ότι την πήραν ολόκληρη.Σε όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία παραμυθιάζει  τους εργαζόμενους με «σχέδια σωτηρίας» που ποτέ δεν καρποφόρησαν.

Το ΠΑΣΕΤΙΜ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των απολυμένων των καταστημάτων  Metropolisκαι καλεί φορείς-σωματεία-συλλογικότητες να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ