Δήμος Βόλου: δίωξη συνδικαλίστριας Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας  

Posted on Νοέμβριος 20, 2014

0


  • • Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων
  • • Να σταματήσει η δίωξη της Εύης Καρυδάκη

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την μεθοδευμένη δίωξη, με βαριές κατηγορίες περί δήθεν εγκατάλειψης και άρνησης εργασίας, του μέλους του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Εύης Καρυδάκη, από τον Δήμο Βόλου.
Το «έγκλημα» της εργαζόμενης η ενημέρωση των συναδέλφων της για την γενική συνέλευση του συλλόγου της 30/10/2014 σε ώρα εργασίας.
Ο δήμαρχος Βόλου και η δημοτική πλειοψηφία έχουν δείξει τον αντεργατικό χαρακτήρα τους , με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για «κοπρίτες» και «τεμπέληδες», με επίθεση δημοτικού συμβούλου σε εργαζόμενο, με την απαγόρευση τοποθέτησης του συλλόγου εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο και κλιμακώνει την επίθεση με την συγκεκριμένη δίωξη.
Σε μία περίοδο όπου κυβέρνηση – κεφάλαιο -ΕΕ –ΔΝΤ επιχειρούν να σαρώσουν κάθε συνδικαλιστικό και πολιτικό δικαίωμα των εργαζόμενων για να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι αντίστασης και διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενάντια στην επίθεση της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, της αξιολόγησης, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος έρχεται, έτοιμος από καιρό, να συνταχτεί με τις αντιδραστικές δυνάμεις της επίθεσης και μάλιστα πριν από την νομοθετική ανατροπή που ετοιμάζει η κυβέρνηση με απαίτηση τρόϊκας, ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
«Οι υπάλληλοι του Δήμου πληρώνονται για να δουλεύουν και όχι για να κάνουν συνδικαλισμό εν ώρα εργασίας» δηλώνει ο δήμαρχος Βόλου για να αιτιολογήσει την συνδικαλιστική δίωξη. Αυτό που επιχειρούν όλες οι δυνάμεις του συστήματος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης είναι να βγάλουν παράνομη κάθε οργάνωση και δράση των εργαζόμενων μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς, να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» και πλήρη υποταγή στην αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις.
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να προωθήσουμε και να υπερασπισθούμε την οργάνωση και την δράση μέσα στους χώρους δουλειάς κόντρα στην τρομοκρατία και τις διώξεις, γιατί εκεί βρίσκεται η δύναμή μας. Στην συλλογική οργάνωση, την αντίσταση, την διεκδίκηση.

Ταξική Πορεία
Βόλος 19/11/2014

Advertisements