απολύσεις στην δημοτικη επιχειρηση ευόσμου

 • Απόφαση ΔΣ μετά τις απολύσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, παίρνοντας υπ’ όψη:
την  με αρ. πρωτ. Οικ.37467/ 16-6-09 επείγουσα ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, βάσει της οποίας παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζόμενων
το γεγονός ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ευόσμου συνεχίζει την λειτουργία του,
την κανονική λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ευόσμου,
την ανάληψη της διεκπεραίωσης του προγράμματος από την Κοινωφελή Επιχείρηση
αποφάσισε:
Να παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευόσμου την Τρίτη 30-6-2009 και να θέσει το θέμα της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ Ευόσμου Δέσποινας Λαγίδου, Μαρίας Κεραμιδά και Παγώνας Μακρή.
Οι εργαζόμενες θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από 1-7-2009 αφού  οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων.
Δεν θα δεχτούμε καμιά απόλυση συναδέλφου, όπως δεν δεχόμαστε την επίκληση ότι «δεν είναι απόλυση αλλά έληξε η σύμβαση», γιατί οι συνάδελφοι εργάζονται επτά χρόνια και δεν είναι προσωρινοί.
Παρακαλούμε να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον επειδή οι εργαζόμενες ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά να περάσουν και να πάρουν τα έγγραφα για τον ΟΑΕΔ (ταμείο ανεργίας), από τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Παπανικολάου Σωτήρης                                    Μοναστηρίδης Μηνάς

 • ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ.
  Τις τελευταίες μέρες με το επιχείρημα της λήξης των συμβάσεων, όπως κάθε χρόνο, απολύθηκαν 77 συνάδελφοι στον Δήμο και την Δημ. Επιχείρηση Ευόσμου. Αυτό το καλοκαίρι η Δημοτική αρχή επέλεξε να απολύσει και επτά συναδέλφους που είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ενώ είχαν βεβαιώσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται επτά χρόνια συνεχώς χωρίς καμιά διακοπή. Τα κενά που αφήνουν οι απολύσεις είναι τεράστια με αποτέλεσμα την μεγάλη εντατικοποίηση, αφού, οι εργαζόμενοι στον δήμο Ευόσμου δουλεύουν για να βγάλουν και την δουλειά των 77 συναδέλφων ενώ κάποια κενά καλύπτονται με εργαζόμενους χωρίς καμιά σύμβαση.
  Συγκεκριμένα απολύοντας τις τρεις εργαζόμενες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), μετονομάζει αυτό σε κέντρο θερινής απασχόλησης και το λειτουργεί με υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς καμιά σύμβαση (μαύρα). Βέβαια οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους, πληρώνουν για να είναι ήσυχοι όσο είναι στην δουλειά. Τα παιδιά όμως παραμένουν σε ένα κτίριο σχολείου χωρίς το αναγκαίο για την ασφαλή, τουλάχιστον, παραμονή τους προσωπικό.
  Οι τρεις εργαζόμενες του ΚΔΑΠ, μόλις ενημερώθηκαν, τηλεφωνικά (νέα μέθοδος απόλυσης στους Δήμους), ότι την 1-7 δεν θα έχουν δουλειά απευθύνθηκαν στο σωματείο και απαίτησαν άμεση απάντηση. Άμεσα το ΔΣ αποφάσισε παρέμβαση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευόσμου την Τρίτη 30-6-2009 και να θέσει:
  Ανάκληση των απολύσεων των εργαζόμενων στο ΚΔΑΠ Ευόσμου Δέσποινας Λαγίδου, Μαρίας Κεραμιδά και Παγώνας Μακρή.
  Οι εργαζόμενες θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από 1-7-2009 αφού  οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων.
  Δεν θα δεχτεί καμιά απόλυση συναδέλφου, ούτε την επίκληση ότι «δεν είναι απόλυση αλλά έληξε η σύμβαση», γιατί οι συνάδελφοι εργάζονται επτά χρόνια και δεν είναι προσωρινοί.
  Η παρέμβαση στο Δημ. Συμβούλιο, με μοίρασμα της απόφασης και η ανακοίνωση της συνέχισης της δουλειάς των απολυμένων, ενόχλησε την Διοίκηση που αιφνιδιάστηκε και δεν έθεσε το θέμα για συζήτηση, αλλά  το μετέφερε για την συνεδρίαση της επόμενης μέρας. Μοιράστηκε η απόφαση του σωματείου στην πλατεία με μεγάλη αποδοχή και άνοιγμα κουβέντας από τον κόσμο.
  Η άμεση κινητοποίηση του σωματείου είχε σαν αποτέλεσμα να κινηθούν και οι άλλες τέσσερις απολυμένες που έχουν κερδίσει τον δικαστικό αγώνα και είχαν δεχθεί κατ’ αρχήν τις απολύσεις τους σαν «φυσιολογικές και αναγκαίες». Κατάλαβαν ότι δεν είναι μόνες απέναντι στην απόλυση και βγήκαν στον δρόμο. Ενώ η πλειοψηφία των 70 απολυμένων δέχτηκε την απόλυση σαν αναγκαία, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης μετά μερικούς μήνες. Σε συνεδρίαση του Δ.Σ του σωματείου αποφασίστηκαν ομόφωνα:
  Έκδοση προκήρυξης για άμεση ανάκληση των απολύσεων, μοίρασμα σε εργαζόμενους και κατοίκους
  Αεροπανώ σε κομβικά σημεία του Δήμου
  Ενημέρωση των δημοτικών σχημάτων
  Συνέντευξη τύπου
  Συνέλευση των εργαζομένων στον Δήμο Ευόσμου με κατεύθυνση απεργίας
  Αποκλεισμό του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου την Πέμπτη 9 Ιούλη (όπου είναι τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης).
  Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας των απολύσεων και της μαύρης εργασίας.
  Ήδη πραγματοποιήθηκε η κατάληψη-αποκλεισμός του Πολιτιστικού Κέντρου και οι συνάδελφοι που εργάζονται στον χώρο έμειναν αλληλέγγυοι στους απολυμένους. Το ελπιδοφόρο είναι ότι περνούσαν και κουβέντιαζαν αρκετοί από τους 70 απολυμένους.
  Χαρακτηριστική η στάση δημοτικών συμβούλων του Δήμου που προσπαθούσαν να πείσουν τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους. Μια προσπάθεια διάσπασης των απολυμένων, με παράλληλη προσπάθεια συκοφάντησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημ. Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης.  Οι δράσεις του σωματείου συνεχίζονται μέχρι ανάκλησης των απολύσεων.Παρατίθεται ένα απόσπασμα της προκήρυξης που μοιράστηκε στην κατάληψη και θα μοιράζετε στις πλατείες και τις εκδηλώσεις του Δήμου:
  Διασπούν τους εργαζόμενους σε κατηγορίες, με φαινομενικά διαφορετικά συμφέροντα και προβλήματα, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον παντοδύναμο εργοδότη δήμαρχο.Δεν ξεχνάμε ότι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας, μετά από απόφαση συνέλευσης των εργαζόμενων στην Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων. Δεν ξεχνάμε την απειλή του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας, με το «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.

  Η ανάδειξη του ζητήματος και η υπεράσπιση των συναδέλφων έχει μεγάλη σημασία. Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των εξι συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη. Να απαιτήσουμε όλοι:

  ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, συνδημότες και συνδημότισσες

Τις τελευταίες μέρες με το επιχείρημα της λήξης των συμβάσεων, όπως κάθε καλοκαίρι, απολύθηκαν 77 συνάδελφοι στον Δήμο και την Δημ. Επιχείρηση Ευόσμου. Αυτό το καλοκαίρι η Δημοτική αρχή επέλεξε να απολύσει και 7 συναδέλφους που είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τρεις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ. Η δημοτική αρχή  βεβαιώνει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται επτά χρόνια συνεχώς χωρίς καμιά διακοπή.

Όλα αυτά είναι μέρος της πολιτικής που όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,  οργάνωσαν και επέβαλαν, μιας αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Μια πολιτική της κυβέρνησης που υπόσχεται λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, μεγαλύτερη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ανεργία, απολύσεις και νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις για «αντιμετώπιση» της κρίσης και η επισφαλής εργασιακή σχέση γίνεται απόλυτα κυρίαρχη στην κοινωνία.

Οι δήμοι πρωτοστατούν στην εφαρμογή των εξοντωτικών εργασιακών σχέσεων, με στόχο το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς με ότι αυτό συνεπάγεται. Τέτοιες που δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον εργαζόμενο όπως θέλουν και όποτε θέλουν, χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερή δουλειά, ασφάλιση, περίθαλψη, να ζει μέσα στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα (συμβάσεις έργου, stage, ορισμένου χρόνου).

Σειρά έχουν οι 20000 άνεργοι που τους τάζουν δουλειά με σύμβαση στους δήμους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέες στρατιές ομήρων και να επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους δήμους με τελικό στόχο το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς. Ενώ επικαλούνται οικονομική στενότητα, δεν  διεκδικούν όπως τους πόρους που δικαιούνται.

Διασπούν τους εργαζόμενους σε κατηγορίες, με φαινομενικά διαφορετικά συμφέροντα και προβλήματα, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον εργοδότη δήμαρχο.

Δεν ξεχνάμε ότι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας μετά από απόφαση συνέλευσης των εργαζόμενων στην Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων.

Δεν ξεχνάμε την απειλή του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας, για το «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.

Οι 7 συνάδελφοι πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους, τους χρειάζονται, αλλά δεν τους δίνουν δουλειά. Οι εργαζόμενοι στον δήμο Ευόσμου αυτή τη στιγμή δουλεύουν για να βγάλουν την δουλειά και των 77 συναδέλφων, με αποτέλεσμα την μεγάλη εντατικοποίηση, ενώ τα κενά καλύπτονται με εργαζόμενους χωρίς καμιά σύμβαση.

Η ανάδειξη του ζητήματος και η υπεράσπιση των συναδέλφων έχει μεγάλη σημασία. Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη. Να απαιτήσουμε όλοι:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

 • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Είμαστε στους δρόμους από την 1 Ιουλίου και ζητάμε την ανάκληση των άδικων και καταχρηστικών απολύσεων επτά εργαζόμενων στον Δήμο και την Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου. Οι απολυμένοι δουλεύουν επτά χρόνια συνεχώς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι επτά συνάδελφοι είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Στις 30 Ιουνίου τους ειδοποίησαν τηλεφωνικά να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους.
Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι η πολιτική που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης. Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση δούλευαν απλήρωτοι ως οκτώ μήνες και έπαιρναν κάποιους μισθούς μετά από κινητοποιήσεις με αποφάσεις συλλόγου. Όλοι εργαζόμενοι και απολυμένοι είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη.

Ακόμη πρέπει να αποκαλύψουμε ότι απολύοντας τις τρεις εργαζόμενες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), μετονόμασαν αυτό, σε κέντρο θερινής απασχόλησης και το λειτουργούν με υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς καμιά σύμβαση. Τα παιδιά όμως παραμένουν σε ένα κτίριο σχολείου χωρίς το αναγκαίο για την ασφάλειά τους προσωπικό, χωρίς τις προδιαγραφές που ορίζονται, για την λειτουργία του, από τους κανονισμούς και οι γονείς πληρώνουν για να είναι ήσυχοι την ώρα που είναι στην δουλειά. Με ποιας υπηρεσίας έγκριση λειτουργεί;

Οι απολυμένοι κινητοποιήθηκαν με τον σύλλογο, με άμεση παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με μοίρασμα της απόφασης και την ανακοίνωση της συνέχισης της δουλειάς των απολυμένων, η Διοίκηση του Δήμου αιφνιδιάστηκε και δεν έθεσε το θέμα για συζήτηση, αλλά  το μετέφερε για την συνεδρίαση της επόμενης μέρας και ενώ όλοι δηλώνουν ότι πρέπει να δουλεύουν δεν παίρνουν καμιά απόφαση!
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του σωματείου, εκδόθηκε προκήρυξη για άμεση ανάκληση των απολύσεων η οποία μοιράστηκε σε εργαζόμενους και κατοίκους, με μεγάλη αποδοχή και άνοιγμα κουβέντας από τον κόσμο, κρεμάστηκαν αεροπανώ σε κομβικά σημεία του Δήμου, συνέντευξη τύπου, αποκλεισμός του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου την Πέμπτη 9 Ιούλη. Έγινε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για παράνομες – καταχρηστικές απολύσεις και για την λειτουργία του κέντρου θερινής απασχόλησης παιδιών (1ο Δημοτικό σχολείο), με προσωπικό χωρίς συμβάσεις (μαύρη εργασία) και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16-7. Την Δευτέρα 20-7 προγραμματίστηκε συζήτηση από τον σύλλογο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και μας περίμεναν κλούβα και δυο περιπολικά έξω από το Δημαρχείο! Ποιος τρομοκρατήθηκε από μια συζήτηση για απολύσεις;

Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους, με παράλληλη προσπάθεια συκοφάντησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Μια στάση που συνεχίζεται και με τα μικρόφωνα ανοιχτά μέσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνάδελφοι και γείτονες
Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα μπροστά ώστε να αποτρέπουμε προσλήψεις ορισμένου χρόνου και σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.
  ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51, 5ος ΟΡΟΦΟΣ
  Τ. Κ. 546 22
  ΤΗΛ.:2310- 24.24.76 – FAX: 2310-24.24.78Θεσσαλονίκη : 15 / 07 / 2009
  Αρ. Πρωτ: 546

  ΚΑΛΕΣΜΑ

  Ο  Σύλλογος  Εργαζομένων  ΟΤΑ
  &  Δημοτικών  Επιχειρήσεων Νομού  Θεσσαλονίκης  καλεί  τα Μαζικά  Μέσα  Ενημέρωσης
  της  πόλης μας
  σε  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   ΤΥΠΟΥ
  Στο  Πολιτιστικό  Κέντρο  του  Δήμου  Ευόσμου
  Μεγ. Αλεξάνδρου  57
  Την  Πέμπτη  16  Ιουλίου  2009
  Ώρα  13:00

  ΘΕΜΑ:ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

  ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ
  ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ

  Το  Δ.Σ.

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ
  & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  ΤΗΛ:2310.242476  FAX:2310.242478   e-mail:syll-ota@otenet.gr
  Αρ.πρωτ. : 667                                                                    Θεσσαλονίκη 27/8/2009
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙΠραγματοποιήθηκε σήμερα, 27-8-09, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.
  Βασικό αίτημα η άμεση ανάκληση των απολύσεων των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, που απολύθηκαν στις 30-6-2009.
  Καταγγείλαμε:
  Τον παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα των απολύσεων και την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας που τείνει να γίνει καθεστώς στην τοπική αυτοδιοίκηση.
  Δηλώσαμε :
  Την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα του Συλλόγου στην οργάνωση του αγώνα, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, μέχρι την ανάκληση των απολύσεων.
  Προχωράμε με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις μέχρι την τριμερή συνάντηση  στην Επιθεώρηση  Εργασίας  την Τετάρτη 9-9-2009 :
  Την Τετάρτη 2-9-09 στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου, με μοίρασμα προκήρυξης για ενημέρωση των κατοίκων.
  Την Παρασκευή 4-9-09 στις 6.45 π.μ., περιοδεία  αντιπροσωπείας της ΠΟΕ ΟΤΑ,  του ΔΣ του Συλλόγου και των απολυμένων στα Εργοτάξια και τις υπηρεσίες του Δήμου Ευόσμου, για ενημέρωση των συναδέλφων για την πορεία των κινητοποιήσεων και στην συνέχεια.
  Την Δευτέρα 7-9-09 συναυλία στην Πλατεία Δημαρχείου του Ευόσμου με τα αλληλέγγυα σωματεία.
  Ο Σύλλογός μας έχει απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες  και ήδη εκδίδονται ψηφίσματα αλληλεγγύης.
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΑΜΕΣΗ  ΑΝΑΚΛΗΣΗ  ΤΩΝ   ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  ΣΤΙΣ  ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ   ΣΧΕΣΕΙΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ!Το  Διοικητικό Συμβούλιο
 • Μια κλούβα και δυο περιπολικά περίμεναν το δσ του συλλόγου που είχε ανακοινώσει την συνάντηση με τους δημοτικούς συμβούλους για να τους ενημερώσει! Αντίστοιχη εικόνα, με ισχυρή αστυνομική δύναμη συναντούσαμε κάθε φορά που είχαμε παρέμβαση στην πλατεία!
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙΠραγματοποιήθηκε σήμερα, 27-8-09, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.
  Βασικό αίτημα η άμεση ανάκληση των απολύσεων των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, που απολύθηκαν στις 30-6-2009.
  Καταγγείλαμε:
  – Τον παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα των απολύσεων και την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας που τείνει να γίνει καθεστώς στην τοπική αυτοδιοίκηση.
  Δηλώσαμε:
  – Την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα του Συλλόγου στην οργάνωση του αγώνα, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, μέχρι την ανάκληση των απολύσεων.
  Προχωράμε με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις μέχρι την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας την Τετάρτη 9-9-2009:
  Την Τετάρτη 2-9-09 στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου, με μοίρασμα προκήρυξης για ενημέρωση των κατοίκων.
  Την Παρασκευή 4-9-09 στις 6.45 π.μ., περιοδεία  αντιπροσωπείας της ΠΟΕ ΟΤΑ, του ΔΣ του Συλλόγου και των απολυμένων στα Εργοτάξια και τις υπηρεσίες του Δήμου Ευόσμου για ενημέρωση των συναδέλφων για την πορεία των κινητοποιήσεων και στην συνέχεια.
  Την Δευτέρα 7-9-09 συναυλία στην Πλατεία Δημαρχείου του Ευόσμου με τα αλληλέγγυα σωματεία.
  Ο Σύλλογός μας έχει απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες  και ήδη έκδίδονται ψηφίσματα αλληλεγγύης.
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
 • Η αφίσα της συναυλίας

 • ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδας (μέλος της ΟΙΕΛΕ)
  Αριστοτέλους 32 Θεσσαλονίκη  τηλ.  2310-268699
  http://www.sefie.gr    Ε-Mail: info@sefie.gr24 Αυγούστου 2009ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ

  Οι επτά εργαζόμενες που απολυθυκαν είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Δουλεύουν συνεχώς επτά χρόνια.
  Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης, 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης.
  Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας.
  Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα συμπορευτούμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα αυτονόητα…
  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!
  Το ΔΣ  του ΣΕΦΙΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τον εργαζομένων και καλεί τον Δήμο να ανακαλέσει τις απολύσεις.
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

  • ΣΕΤΚΕ-ΟΤΕ
   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
   ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ

   Οι επτά εργαζόμενες είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Δουλεύουν συνεχώς επτά χρόνια. Στις 30 Ιουνίου τους ειδοποίησαν τηλεφωνικά να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους.
   Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης, 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης. Όλοι εργαζόμενοι και απολυμένοι είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη.
   Όταν οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας απείλησε λέγοντας «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.
   Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον παντοδύναμο εργοδότη δήμαρχο.
   Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη.
   Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα συμπορευτούμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

   ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!
   ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
   ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

  • Γιατί Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 • ΣΕΤΚΕ-ΟΤΕ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ

  Οι επτά εργαζόμενες είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Δουλεύουν συνεχώς επτά χρόνια. Στις 30 Ιουνίου τους ειδοποίησαν τηλεφωνικά να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους.
  Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης, 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης. Όλοι εργαζόμενοι και απολυμένοι είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη.
  Όταν οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας απείλησε λέγοντας «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.
  Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον παντοδύναμο εργοδότη δήμαρχο.
  Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη.
  Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα συμπορευτούμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

  ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

  Γιατί Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!

  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ
  Οι επτά εργαζόμενες είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Δουλεύουν συνεχώς επτά χρόνια. Στις 30 Ιουνίου τους ειδοποίησαν τηλεφωνικά να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους.
  Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης, 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης. Όλοι εργαζόμενοι και απολυμένοι είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη.
  Όταν οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας απείλησε λέγοντας «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.
  Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον παντοδύναμο εργοδότη δήμαρχο.
  Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη.
  Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα συμπορευτούμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!Γιατί Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΣΥΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                          ΤΣΙΒΙΔΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ

 • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥΟι επτά εργαζόμενες είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Δουλεύουν συνεχώς επτά χρόνια. Στις 30 Ιουνίου τους ειδοποίησαν τηλεφωνικά να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους.
  Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης, 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης. Όλοι εργαζόμενοι και απολυμένοι είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη.
  Όταν οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας απείλησε λέγοντας «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.
  Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον παντοδύναμο εργοδότη δήμαρχο.
  Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη.
  Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα συμπορευτούμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΓΩΝΑΣ
  αντίσταση
  στις ΔΥΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

 • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ!
  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τις επτά απολύσεις των εργαζομένων αορίστου χρόνου, στον Δήμο και την Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπαγορεύεται από την ΕΕ και το κεφάλαιο, που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης.
  Η διοίκηση του Δήμου επικαλείται ότι οι συναδέλφισσες ήταν συμβασιούχες και για αυτό απολύθηκαν. Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν μετά την επίσχεση εργασίας και μια σειρά κινητοποιήσεων, όπως συγκέντρωση και πορεία στον Εύοσμο, ανάρτηση πανώ για την καταβολή δεδουλευμένων. Όταν προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας απείλησε λέγοντας «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Και αυτή την απειλή πραγματοποίησε. Οι απολυμένες είναι γνωστές από τους κοινούς αγώνες, αλλά και κοινές παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε απολυμένους συναδέλφους.
  Αυτή η πολιτική θέλει να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζόμενων και εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν
  Η Διοίκηση του Δήμου, πιστή στις κυβερνητικές πολιτικές για κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους. Τους διαχωρίζει σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα για να συντρίψει τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, τους θέλουν μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους.
  Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, η οργάνωση του αγώνα για ανάκληση των απολύσεων, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη.
  Επειδή αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για τον λαό, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας για:
  ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

  ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 • Προς την Επιθεώρηση Εργασίας ΣίνδουΚοινοποίηση:
  1.Γραφείο Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Απασχόλησης
  2.Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
  2.ΠΟΕ ΟΤΑ
  3.ΑΔΕΔΥ
  4.Γ.Σ.Σ.Ε
  5.Ε.Κ.Θ
  6.ΕΔΟΘ
  7.ΜΜΕΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤην Τετάρτη 9-9-09 πραγματοποιήθηκε η τριμερής στα γραφεία της υπηρεσίας σας μετά την καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας κατά της ΔΗΚΕΕ. Μετά την στάση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ευόσμου (ΔΗΚΕΕ) κ. Τζιάλα Νικόλαου στην διαδικασία, θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να επισημάνουμε κάποια ζητήματα.
  Θεωρούμε απαράδεκτη και ενδεικτική του τρόπου αντιμετώπισης προς οποιονδήποτε εργαζόμενο τολμήσει να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του διεκδικώντας τα δικαιώματά του, την αναφορά στον αγώνα του συλλόγου για την ανάκληση των απολύσεων, με την φράση «μ’ αυτά που κάνετε ούτε τον Οκτώβριο», αφού για τον Οκτώβριο, προηγουμένως και παρουσία όλων των μετεχόντων στην διαδικασία, είπε ότι θα ανανεώσει συμβάσεις με τους συμβασιούχους. Αναφορές όπως αυτή, αποτελούν ευθεία απειλή προς τους απολυμένους για την άσκηση του δικαιώματός τους να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας από τις οποίες απολύθηκαν.
  Η παραδοχή από την πλευρά του: α) κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ότι ήδη αρκετοί από τους συμβασιούχους, χωρίς πλέον καμιά σύμβαση εργασίας (πρόσληψη), εργάζονται σε υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, με την υπόσχεση ότι θα τους προσλάβει τον Οκτώβριο στην Δημοτική Επιχείρηση και β) η παραδοχή ότι αφού απέλυσε τις τρεις εργαζόμενες από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) στις 30-6-09, λειτούργησε το κέντρο θερινής απασχόλησης παιδιών σε σχολικό κτίριο με προσωπικό που επικαλείται ότι προσέλαβε με συμβάσεις έργου, αρμοδιότητα σαφής του ΚΔΑΠ, αποτελούν στοιχεία για τον τρόπο αντιμετώπισης των αρμοδιοτήτων που έχουν παραχωρηθεί από την πολιτεία και χρησιμοποίησης των εργαζόμενων και του δικαιώματος στην εργασία με ότι αυτό συνεπάγεται. Η αντικατάσταση εργαζόμενων σε μια δομή (ΚΔΑΠ), ακόμη και αν άλλαξε όνομα και τόπο λειτουργίας, είναι στοιχείο που αποδεικνύουν την εκδικητική απόλυση μετά από 7 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας και διεκδίκησης δεδουλευμένων με επίσχεση εργασίας. Στην τριμερή του Απριλίου για την καταβολή δεδουλευμένων είχαν απειληθεί οι εργαζόμενοι, από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΕ, στην διάρκεια της διαδικασίας, με την φράση «θα δουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι».
  Η απασχόληση χωρίς πρόσληψη πολλών από τους 70 συμβασιούχους μέχρι τον Οκτώβριο που τους υπόσχεται πρόσληψη, αποδεικνύει την αναγκαιότητα της εργασίας των απολυμένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τον Σεπτέμβριο, αφού κατά πάγια τακτική το μισό περίπου προσωπικό εργάζεται μ’ αυτές τις συμβάσεις.
  Η άρνηση προσκόμισης καταστάσεων για την καταγγελία της μη καταβολής δεδουλευμένων από την προηγούμενη τριμερή του Απριλίου του 2009 έως σήμερα και το γεγονός ότι στις 9-9-09 προσήλθε στην τριμερή χωρίς καταστάσεις, είναι μια παρελκυστική τακτική και αποδεικνύει την απαξίωση  των εργαζομένων, των δικαιωμάτων τους, της καταγγελίας τους, καθώς και της ίδιας της διαδικασίας. Αυτή η στάση της Διοίκησης είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσει την εικόνα του εργοδότη που κάνει ότι θέλει και λογαριασμό δεν δίνει.
  Η Διοίκηση της ΔΗΚΕΕ και του Δήμου, όλο αυτό το διάστημα που δεκάδες σωματεία, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές προσέτρεξαν σε συμπαράσταση προς τους απολυμένους συναδέλφους, δεν έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΕ για συζήτηση, παρά μόνο προ ημερησίας διάταξης με στέρηση του δικαιώματος ψήφισης ακόμη και από το δημοτικό συμβούλιο της πρότασης πολλών δημοτικών συμβούλων για ανάκληση των απολύσεων.  Η στάση αυτή αποδεικνύει την πραγματικά απαξιωτική της τοποθέτηση απέναντι στο συνδικαλισμό, την εργατική αλληλεγγύη και τους εργατικούς αγώνες.
  Πολλές φορές στο διάστημα από τον Ιούνιο έως τώρα οι απολυμένοι έχουν δεχθεί την απειλητική φράση «μ’ αυτά που κάνετε θα δείτε», μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και προσπάθειες συκοφάντησης του συνδικαλισμού. «Αυτά που κάνουν» οι απολυμένοι δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της εργασίας τους. Οι απολυμένοι κινούνται όλο αυτό το διάστημα με τον σύλλογό τους, που οργάνωσε τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων, όπως και για την καταβολή των δεδουλευμένων. Είναι έμμεσος και άμεσος εκφοβισμός προς τους απολυμένους και προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, ώστε να μην αντιδρούν όταν διακόπτονται οι συμβάσεις τους, ώστε να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους, για να μπορεί η Διοίκηση να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους πάντα ως συμβασιούχους, πάντα όμηρους χωρίς δικαιώματα.
  Είναι δικαίωμά μας  να αμφισβητήσουμε τις δικαιολογίες της Διοίκησης ότι έκλεισε το ΚΔΑΠ, όταν η εργασιακή σχέση των εργαζόμενων είναι με την ΔΗΚΕΕ και μόλις το προηγούμενο χρόνο έγινε η μετατροπή της με απόφαση ότι χρειάζεται τους εργαζόμενους που έχει. Ακόμη και μετά τον Δεκέμβριο του 2008 που η ΔΗΚΕΕ επικαλείται ότι έκλεισαν τα βιβλία του ΚΔΑΠ, το ΚΔΑΠ λειτούργησε με 70 παιδιά που δεν είχαν επιλεγεί οι γονείς ως δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας. Οι ανάγκες για δομές παιδικής προστασίας, σε έναν Δήμο όπως αυτόν του Ευόσμου, συνεχώς αυξάνονται  αφού είναι ένας δήμος με συνεχή αύξηση πληθυσμού και ιδιαίτερα του μαθητικού, αφού οι νέοι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία νέες οικογένειες. Οι απολυμένες είναι απαραίτητες και προκύπτει και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  Όλες οι απολυμένες βρίσκονται σε αναμονή αποφάσεων, οι τέσσερις από τον Άρειο Πάγο, όπου προσέφυγαν μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που δεν εφαρμόστηκε από τον Δήμο και οι τρεις από το ΑΣΕΠ όπου εκκρεμεί αίτηση θεραπείας.
  Η επίκληση από την πλευρά της Διοίκησης της ΔΗΚΕΕ της οικονομικής δυσπραγίας δεν μας πείθει αφού όλοι οι συνεργαζόμενοι  ιδιώτες (προμηθευτές, καλλιτέχνες κλπ) είναι εξοφλημένοι, ενώ πρώτη υποχρέωση είναι η εξόφληση μισθών. Επίσης όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΕ στην τριμερή αυτοί που αντικατέστησαν τις απολυμένες πληρώθηκαν αμέσως, ενώ οι υπόλοιποι (εργαζόμενοι και απολυμένοι) έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο. Επομένως, οι όποιες αναφορές σε οικονομική δυσπραγία της επιχείρησης αποτελούν φτηνές δικαιολογίες.
  Με βάση όλα τα προηγούμενα, αλλά και την όλη έκβαση της διαδικασίας στην υπηρεσία σας, θεωρούμε ότι επιβεβαιώνεται πλήρως η εκδικητικότητα της ΔΗΚΕΕ προς τους  απολυμένους και αποκαλύπτεται ότι αυτή ήταν η πραγματική αιτία της απόλυσής τους.
  Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι η υπηρεσία σας θα γνωμοδοτήσει  θετικά παίρνοντας υπ’ όψη όλα τα δεδομένα. Δηλώνουμε ακόμη ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των συναδέλφων, θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την εργασία τους με όλους τους αλληλέγγυους φορείς (σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλογικότητες κατοίκων).
  Επισυνάπτουμε την απόφαση του συλλόγου που καταθέσαμε στην πρώτη συνάντηση που είχε το ΔΣ του Συλλόγου με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΕ.
  Με τιμή
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο  Ο πρόεδρος      Ο γεν. γραμματεας
 • Προς
  Κύριο Κοντογιάννη Θεόδωρο
  Θεσσαλονίκη 14-1-2010Κύριε ΚοντογιάννηΜε αυτό το έγγραφό μου θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο καλύτερα γίνεται το πρόβλημα. Πέντε εργαζόμενες στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Ευόσμου (ΔΕΠΟΕ) και συγκεκριμένα οι κυρίες Αραμπατζόγλου Στυλιανή, Κεραμιδά Μαρία, Λαγίδου Δέσποινα, Μακρή Παγώνα και Μουρατίδου Μαρία υπέβαλαν αίτηση στο ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Η πρώτη Αραμπατζόγλου εργαζόταν σε ΚΔΑΝ, οι τρεις Κεραμιδά, Λαγίδου και Μακρή σε ΚΔΑΠ και η Μουρατίδου στο «βοήθεια στο σπίτι».
  Απορρίφθηκαν σε πρώτη φάση γιατί δεν είχε δοθεί βεβαίωση για το διάστημα της άτυπης σύμβασης εργασίας, για το διάστημα που εργαζόταν όσο προετοίμαζαν τους χώρους όπου θα λειτουργούσαν τα προγράμματα. Όλοι ξέρουμε και συμβαίνει παντού, να εργάζονται οι εργαζόμενοι και πριν την υπογραφή της σύμβασης, κάτω από την πίεση της ανεργίας, για αυτό ακριβώς προβλέπεται και από το ΠΔ 164/2004.
  Που εστιάζεται το πρόβλημα και έθεσα το ερώτημα.
  Τον Απρίλιο του 2009 υποβλήθηκε αίτηση θεραπείας στο ΑΣΕΠ από τις τέσσερις εργαζόμενες (Κεραμιδά, Λαγίδου, Μακρή και Μουρατίδου) με βεβαίωση πλέον για την άτυπη σύμβαση, στάλθηκε επίσης με εταιρεία ταχυμεταφορών αφού ζητήθηκε, η αγωγή για διεκδίκηση δεδουλευμένων του διαστήματος εργασίας με άτυπη σύμβαση. Τον Οκτώβριο, αμέσως μετά τις εκλογές εκδίδεται η με αρ. 132/08-10-09 απόφαση του ΑΣΕΠ, η οποία κοινοποιήθηκε με αρ.πρωτ. 36701 της 09-10-09 στην Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου και τις ενδιαφερόμενες υπαλλήλους. Η απόφαση απορρίπτει το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη την αγωγή για διεκδίκηση δεδουλευμένων για το διάστημα της άτυπης σύμβασης.
  Τον Ιούνιο του 2009 υποβλήθηκε αίτηση από την Αραμπατζόγλου Στυλιανή που εργαζόταν το ίδιο διάστημα στην Δημοτική Επιχείρηση, η οποία υπέγραψε σύμβαση την ίδια μέρα με τις τρεις του ΚΔΑΠ και ανανέωνε συμβάσεις όπως οι υπόλοιπες. Πολύ θετικό το γεγονός ότι η αίτηση της Αραμπατζόγλου Στυλιανής κρίθηκε ότι μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου με αρ.απόφ. 182/20-11-09 και κοινοποιήθηκε με αρ. πρωτ.44986/3-12-09.  Ήδη έχει τακτοποιηθεί με βάση τον Κώδικα σε θέση αορίστου χρόνου.
  Επειδή όλη η υπόθεση εκτυλίσσεται ανάμεσα σε εργαζόμενες στον ίδιο δήμο και στην ίδια δημοτική επιχείρηση, που ξέρουν καλά με ποιες συμβάσεις είναι ο διπλανός ή η διπλανή τους, γεννάται πρόβλημα στους εργαζόμενους ως προς την διαφορετική αντιμετώπιση από το ΑΣΕΠ ή τον Δήμο, ή από τον εισηγητή που θα τύχει να εξετάζει την αίτηση. Ταυτόχρονα σε μένα, με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, στον οποίο εκπροσωπούνται και οι πέντε παραπάνω εργαζόμενες, απευθύνεται το ερώτημα που δεν μπορώ να απαντήσω με πραγματικά στοιχεία. Εξ άλλου είναι πρώτη φορά που δεν λαμβάνεται υπ’ όψη η άτυπη σύμβαση σε επίπεδο τουλάχιστον αιτήσεων θεραπείας από τον νομό Θεσσαλονίκης.
  Θεωρώντας καθήκον μου και υποχρέωσή μου να μιλώ στους συναδέλφους και στην συνέλευση επί πραγματικών γεγονότων,  παρακαλώ να πληροφορηθώ τις πραγματικές αιτίες διαφορετικής αντιμετώπισης των πέντε συναδέλφων. Ήδη αιωρείται στην ατμόσφαιρα θέμα για την δυνατότητα των εργαζομένων να υποστηρίξουν τον εαυτό τους και να βρουν το δίκιο τους και βέβαια για το δίκαιο των αποφάσεων. Ο σύλλογος και οι συνάδελφοι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα υπηρεσιακά, νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για την δικαίωση και των υπόλοιπων τεσσάρων συναδέλφων.

  Ευχαριστώ
  Γκενίδου Αναστασία Νηπιαγωγός
  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του
  Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ
  Δημ. Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις συναδέλφισσες συμβασιούχες, εργαζόμενες στη δημοτική επιχείρηση του δήμου Ευόσμου, οι οποίες απολύθηκαν τον Ιούνιο, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς και ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!Θεωρούμε ότι η απόλυσή τους αυτή έχει εκδικητικό χαρακτήρα, επειδή οι εργαζόμενες συμμετείχαν στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες του σωματείου τους παλεύοντας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ανάπτυξαν συνδικαλιστική δράση και  διεκδίκησαν με επίσχεση εργασίας, ύστερα απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, (οι συμβασιούχοι στο συγκεκριμένο δήμο παραμένουν απλήρωτοι από το Φεβρουάριο).Παράλληλα, η απόλυση αυτή ανέδειξε για μια ακόμα φορά το επαίσχυντο καθεστώς των συμβάσεων εργασίας που προωθεί τις πελατειακές σχέσεις, την ομηρία των εργαζομένων, την αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια, ώστε να είναι πιο εύκολο για τους εργοδότες (στην προκειμένη περίπτωση δημάρχους και προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων) να προωθούν παράνομες και αντιδραστικές σχέσεις εργασίας.

  Εξάλλου αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τον πελατειακό, αδιαφανή και αναξιοκρατικό ρόλο του ΑΣΕΠ, αφού η όποια ετυμηγορία του εξαρτάται από τις «μαγειρεμένες» βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που του προωθούν οι εκάστοτε δήμαρχοι, πρόεδροι, διευθυντές.

  Ως εργαζόμενοι αισθανόμαστε καθήκον μας να αγωνιστούμε για το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το κατακτήσαμε με αγώνες και θα το υπερασπίσουμε.
  Προασπίζουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν συλλογικά κόντρα και ενάντια στις λογικές του ατομικού βολέματος που προωθεί το σύστημα.

  Αγωνιζόμαστε μαζί με τις τρεις απολυμένες για τη δικαίωσή τους, για την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ, την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.  Στη δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυσή τους, στις 18 Γενάρη, οι συναδέλφισσες δε θα είναι μόνες!

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6μμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου. Οι συναδέλφισσες, συμβασιούχες, εργαζόμενες στη δημοτική επιχείρηση του δήμου, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς κι ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
  Σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκφράζουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη στις απολυμένες εργαζόμενες της Δημοτικής επιχείρησης Ευόσμου Παγώνα Μακρή, Δέσποινα Λαγίδου, Κεραμιδά Μαρία. Οι συναδέλφισσες, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς, χωρίς καμιά διακοπή, ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  Η απόλυσή τους έχει σωφρονιστικό, παραδειγματικό, εκδικητικό χαρακτήρα, επειδή οι συναδέλφισσες πάλεψαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και  διεκδίκησαν μαχητικά (με επίσχεση εργασίας) την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι  συμβασιούχοι στο συγκεκριμένο δήμο παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.Στις κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων, στην επίσχεση εργασίας, στις καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, στις παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, στις απεργίες των εργαζόμενων οι απολυμένες συμμετείχαν δυναμικά.Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου.

  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 9 πμ

  Να απαιτήσουμε:

  ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

 • ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!
  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!Είμαστε στους δρόμους από την 1 Ιουλίου και ζητάμε να ανακληθούν οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις μας από την Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου (ΔΗΚΕΕ), γιατί στις 30 Ιουνίου μας ειδοποίησαν τηλεφωνικά να πάρουμε τις απολύσεις μας, ενώ δουλεύουμε επτά χρόνια συνεχώς και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης.Είμαστε αορίστου χρόνου γιατί δουλεύαμε επί επτά χρόνια αφού ενώ το πρόγραμμα με το οποίο προσληφθήκαμε τελείωσε στα πέντε χρόνια, εμείς συνεχίζαμε. Γιατί συνεχίζαμε; Φυσικά επειδή υπήρχε και υπάρχει ανάγκη και αυτήν καλύπταμε. Τις χρονιές 2007-2008 και 2008-2009, το ΚΔΑΠ λειτούργησε με 70 παιδιά, αν και δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα. Διαψεύδονται οι δικαιολογίες του τύπου «έπρεπε να κλείσει το ΚΔΑΠ» από τις δικές τους αποφάσεις! Είμαστε εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΕ και έναν χρόνο πριν, που έγινε η μετατροπή της σε κοινωφελή αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο ότι είμαστε απαραίτητοι για την λειτουργία της.
  Και πως μπορούσε να είναι διαφορετικά; Θα έμεναν τα παιδιά μόνα στο σπίτι; Όταν το 2000 οι παιδικοί σταθμοί του Ευόσμου ήταν τέσσερις και φιλοξενούσαν 200 παιδιά και τώρα είναι έξι με 650 παιδιά, ενώ ετοιμάζεται ο βρεφονηπιακός; Όταν υπάρχουν σε εκκρεμότητα πάνω από εκατό αιτήσεις γονιών για τους παιδικούς σταθμούς.
  Οι ανάγκες για δομές παιδικής προστασίας, στον Εύοσμο, συνεχώς αυξάνονται  αφού είναι ένας δήμος με συνεχή αύξηση πληθυσμού και ιδιαίτερα μαθητικού, αφού οι νέοι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία νέες οικογένειες. Είμαστε απαραίτητες και προκύπτει από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  Όταν μας απέλυσαν από το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, το μετονόμασαν, σε κέντρο θερινής απασχόλησης και το λειτούργησαν με συμβασιούχους. Η απόλυση και η αντικατάσταση εργαζόμενων, όσες αλχημείες και αν γίνουν, είναι στοιχείο που αποδεικνύει την εκδικητική απόλυση μετά από 7 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας και διεκδίκησης δεδουλευμένων με επίσχεση εργασίας.

  Τον Απρίλιο και τον Μάιο, μετά από απόφαση συνέλευσης οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΕ, προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων και στο διάστημα της επίσχεσης κινητοποιηθήκαμε με ενημέρωση των κατοίκων του Ευόσμου, συνεντεύξεις τύπου,  αποκλεισμό του Πολιτιστικού, συγκέντρωση και πορεία, μαζικές παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Είμασταν σταθερά σε όλες τις κινητοποιήσεις, με ενεργό ρόλο στην υλοποίηση των αποφάσεων των συνελεύσεων και του συλλόγου και στην μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων. Στην τριμερή του Απριλίου για την καταβολή δεδουλευμένων απειληθήκαμε από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΕ, στην διάρκεια της διαδικασίας, με την φράση «θα δουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Από τον Ιούλιο είμαστε στους δρόμους σταθερά και διεκδικούμε την δουλειά μας, με τον σύλλογο και τους αλληλέγγυους εργαζόμενους.

  Προσφύγαμε τον Απρίλη στο ΑΣΕΠ με αίτηση θεραπείας της πρώτης απόφασης, με την οποία κρινόταν ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις μετατροπής των συμβάσεών τους. Στις 9 Οκτώβρη βγήκε η απορριπτική απόφαση από το ΑΣΕΠ για τις τέσσερις, ενώ πριν λίγες μέρες βγήκε η απόφαση για την μια συνάδελφο και κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης. Προσληφθήκαμε την ίδια μέρα και με ίδιες συμβάσεις εργαζόμασταν στην δημοτική επιχείρηση, ίδια χρόνια. Το ίδιο και η τέταρτη μόνο που εργαζόταν αλλού. Όλες πήραμε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
  Όταν το ΑΣΕΠ, ζήτησε συμπληρωματικά δικαιολογητικά για την πληρωμή μας, το διάστημα της άτυπης σύμβασης, τι έστειλε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΕ και για πρώτη φορά δεν λαμβάνεται υπ’ όψη η άτυπη σύμβαση σε επίπεδο τουλάχιστον αιτήσεων θεραπείας από τον νομό Θεσσαλονίκης και απορρίπτονται αιτήσεις, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψη η αγωγή μας για καταβολή δεδουλευμένων για το επίμαχο διάστημα;

  Όλοι ξέρουν και συμβαίνει παντού, ότι εργάζονται οι εργαζόμενοι πριν την υπογραφή της σύμβασης (πολλές φορές για μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι), κάτω από την πίεση της ανεργίας, για αυτό συμπεριλαμβάνεται στο ΠΔ 164/2004, μετά από τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων το 2004. Ξέρουν να ετοιμάζουν δικαιολογητικά που θα απορρίψουν το αίτημα όταν θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάποιους. Αυτή είναι η αξιοκρατία του ΑΣΕΠ, αυτήν τάζουν στους νέους!

  Μας απέλυσαν για να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, ώστε να μην αντιδρούν οι εργαζόμενοι όταν διακόπτονται οι συμβάσεις τους (είναι ο δήμος και η δημοτική επιχείρηση Ευόσμου πρώτοι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας), ώστε να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους, για να μπορεί η Διοίκηση να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους πάντα ως συμβασιούχους, πάντα όμηρους χωρίς δικαιώματα.
  Δεν τους απολύει όλους, απολύει κάποιους για να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους.  Είμασταν ενοχλητικές που διεκδικούσαμε το δίκιο μας πριν και μετά την απόλυση, συλλογικά. Δεν είχε καταφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕ να μας χειραγωγήσει με την πολυπόθητη ανανέωση της σύμβασης, με τις απειλές μέσα στην επιθεώρηση εργασίας, ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο  προσπαθώντας να μας πείσει να μην αγωνιζόμαστε με τον σύλλογο και ήταν πολύ σίγουρος για την απορριπτική απόφαση του ΑΣΕΠ, πριν το ΑΣΕΠ αποφασίσει!

  Πολλές φορές στο διάστημα από τον Ιούνιο έως τώρα ακούσαμε την απειλητική φράση «μ’ αυτά που κάνετε θα δείτε», μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και είδαμε τις προσπάθειες συκοφάντησης του συνδικαλισμού και του σωματείου. Βέβαια «αυτά που κάναμε»  δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της δουλειάς μας.
  Με τον σύλλογο προσφύγαμε κατά της απόφασης του ΑΣΕΠ και για την παράνομη και εκδικητική απόλυση εξ αιτίας της συνδικαλιστικής μας δράσης στα δικαστήρια.

  Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή δεν θεωρούμε δικαίωση την οκτάμηνη σύμβαση με μειωμένο ωράριο και ότι αυτά δεν είναι η κακιά μας τύχη, ούτε πέρασαν από μας οι κακές οι μοίρες όταν γεννηθήκαμε, αλλά είναι το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, γιατί δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», με τους όρους που αυτούς βολεύει,
  δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα μαζί με όλους και δίπλα σε όσους χρειάζονται την αλληλεγγύη μας, στους αγώνες που ξεσπούν, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

  ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!

  ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (ΔΗΚΕΕ) ΕΥΟΣΜΟΥ.

  Θεσσαλονίκη 18-1-2010
  Email: otatas@yahoo.com

 • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Τετάρτη 31 Μάρτη, στις 2.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου , για την καταβολή δεδουλευμένων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στην στάση εργασίας της Τρίτης 30 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου με τον δήμαρχο Ευόσμου και τον αντιδήμαρχο οικονομικών. Ακόμη μια φορά είπαν ότι δεν πληρώνουν τους 11 μισθούς και ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν το δώρο! Ακόμη μια φορά μίλησαν για δάνειο με το οποίο θα πληρώσουν εργαζόμενους. Είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά από το καλοκαίρι που θα πάρουν δάνειο για να πληρώσουν αλλά ακόμη δεν πλήρωσαν.
Συνάδελφοι δεν γίνεται τίποτε αν περιμένουμε. Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας! Εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε στην φτώχεια και την εξαθλίωση! Δικαιούμαστε το αυτονόητο, να πληρωνόμαστε για την δουλειά που κάνουμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΗ στις  2.30μμ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΟΣΜΟΥ!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ
https://agonistikiprotovoulia.wordpress.com/
mail: apotanth@yahoo.gr 31-3-2010

 • ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (συνέχιση με κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων)Γειτόνισσες και γείτονεςΟ δήμαρχος χθες ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας ότι μπορούμε να ζούμε απλήρωτοι για 11 μήνες! Πιθανόν να μας δώσουν το δώρο. Ξέρετε όλοι ότι και πληρωμένοι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνεχείς ανατιμήσεις όλων των ειδών και των υπηρεσιών.
  Δουλεύουμε όλοι σε υπηρεσίες που όλοι έχετε εξυπηρετηθεί και δυστυχώς για τις περισσότερες από τις υπηρεσίες εσείς πληρώνετε, εμείς τις εκτελούμε, αλλά δεν πληρωνόμαστε!
  Είμαστε πολλοί, πάνω από 100 αυτοί που καλούμαστε:
  να κάνουμε Πάσχα με δανεικά,
  να ζητήσουμε ακόμη μια φορά συγγνώμη από το φροντιστήριο των παιδιών μας που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δίδακτρα,
  να ζητήσουμε κατανόηση από τον σπιτονοικοκύρη γιατί δεν θα είμαστε συνεπείς στην εξόφληση του ενοικίου μας,
  να πούμε στα παιδιά μας και πάλι όχι σε κάτι που χρειάζονται ή θέλουν,
  να μας φορτώσουν τόκους οι τράπεζες στα ακριβά δάνεια που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε για να ζήσουμε και….τελειωμό δεν έχει.

  Είμαστε εργαζόμενοι των 600, 700 ευρώ τον μήνα. Αυτά ζητάμε να μας δώσουν. Τα δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε απλήρωτοι. Οι 40 από τους 75 εργαζόμενους στους 7 δημοτικούς σταθμούς είναι από μας, όλοι στην βοήθεια στο σπίτι είναι από μας, οι περισσότεροι γυμναστές στα γυμναστήρια είναι από μας, πολλοί από αυτούς που καθαρίζουν τους δρόμους και τις γειτονιές σας είναι από μας…

  Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε να πληρωνόμαστε για την δουλειά μας. Οι δημοτικοί άρχοντες που στήνουν πανηγύρια φιλανθρωπίας και δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο στην πλάτη των εργαζομένων, ξεχνούν ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Υποδέχονται τους υπουργούς που τρέχουν με την σειρά τους να δείξουν πόσο ευαίσθητοι είναι, την ώρα που περνάνε μέτρα που κάνουν τους εργαζόμενους δούλους και τους βυθίζουν στην φτώχεια.
  Είμαστε αποφασισμένοι να τους θυμίζουμε ότι θα μας πληρώσουν. Διαφορετικά θα μας έχουν κάθε μέρα μπροστά τους, στα πάρκα, στις πλατείες, στις γειτονιές, όπου είναι ο κόσμος, Πάσχα θα κάνουμε στους δρόμους με όλους τους αλληλέγγυους.

  Δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα για να το κρύβουμε, δεν θα μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι, γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν φταίμε για την φτώχεια στην οποία μας έχουν αναγκάσει να ζούμε!
  Εμείς ζούμε το πρόβλημα, εμείς θα το αποκαλύπτουμε μέχρι να το κάνουμε γνωστό σε όλο το κόσμο.
  Εμείς θα ζητάμε την αλληλεγγύη σας σ’ αυτόν μας τον αγώνα μέχρι να πληρωθούμε!
  Πρέπει και μπορούμε να νικήσουμε!
  Σ’ αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε στο πλάι μας!
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 • ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝΣήμερα είμαστε εδώ στο πλευρό των συναδέλφων που δεν μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, με βάση το έγγραφο του Προέδρου της ΔΗΚΕΕ, κ Τζάλα, προς το ΑΣΕΠ. Για να είμαστε ακριβείς, σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του θέματος:
  1. Όταν κατατέθηκε αίτηση θεραπείας, συνοδευόμενη από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι εργαζόμενες εργάσθηκαν με άτυπη σύμβαση εργασίας από 17-6-2002 έως 12-9-2002, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΕ έστειλε έγγραφο με αρ. 55/26-6-2009, στο οποίο επικαλούνταν ότι οι εργαζόμενες δεν πληρώθηκαν για αυτό το διάστημα και ότι παραιτήθηκαν από την διεκδίκηση αμοιβής.
  2. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενες κατέθεσαν αγωγή για καταβολή δεδουλευμένων για το επίμαχο διάστημα.
  3. Επίσης σας επισυνάπτουμε αντίγραφο της απόφασης του ΑΣΕΠ που φαίνεται ακριβώς η αιτία απόρριψης του αιτήματος μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  4. Εδώ και τρεις βδομάδες, το αίτημα της αγοράς ενσήμων για το επίμαχο διάστημα, πηγαινοέρχεται από τον Δήμαρχο στον αντιδήμαρχο και όλοι επικαλούνται την άρνηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΕ.
  Θεωρούμε ότι η σιωπή ή η άρνηση ψήφισης μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του αιτήματος, είναι συνενοχή ενάντια στην μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων και ζητάμε:
  την άμεση απόφαση για αγορά των ενσήμων, ώστε να φύγει αμέσως η αίτηση θεραπείας για επανεξέταση από το ΑΣΕΠ.
  Στις σημερινές συνθήκες η απόλυση εργαζομένων μετά οκτώ χρόνια δουλειάς, ισοδυναμεί με καταδίκη στην ανεργία.
  Το κίνημα αλληλεγγύης στις συναδέλφους θα σταθεί στο πλευρό τους μέχρι την οριστική δικαίωσή τους. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1000 υπογραφές αλληλεγγύης, έχουν εκδοθεί πάνω από 30 ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία και δευτεροβάθμια συνδικάτα.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΕ
Advertisements
One Response “απολύσεις στην δημοτικη επιχειρηση ευόσμου” →
 1. Σας προσφέρουμε δάνειο χωρίς τέλος αίτησης, δε έγκριση. προσφέρουμε
  μπορείτε δάνειο που μπορεί να αποσβεστεί για την περίοδο από 1-25
  χρόνια.

  Αν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσουν δάνειο από την εν λόγω εταιρεία μας στείλετε email στο elijahloanfirm@yahoo.com, με την παρακάτω φόρμα και γεμάτη

  Ονοματεπώνυμο: ……
  Ποσό δανείου: ……..
  Διάρκεια Δανείου: ……….
  Τηλέφωνο: …..
  Χώρα: ………

  Περιμένουμε την απάντησή σας, αν σας ενδιαφέρει η εξασφάλιση ενός δανείου εδώ.

  Σας ευχαριστώ.

  Με εκτίμηση,

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: